vrijdag 26 september 2014

Seattle - Woodland Park Zoo



Dit is alles dat ik van downtown Seattle heb gezien vandaag en ik heb er van genoten om niet in de drukte te zijn.
Op loopafstand van mijn motel heb ik een prachtige dierentuin bezocht: Woodland Park Zoo. Het is een mooi groen park en je wordt telkens verrast met prachtige kijkjes op bijzondere dieren.
Mijn favorieten van de dag: een kluwen slapende stokstaartjes, speelse otters en een verveelde gorilla.



 


 
 
 

donderdag 25 september 2014

Port Angeles - Victoria - Sidney - Anacortes - Seattle


Vroeg vanuit Port Angeles vertrokken met de ferry naar Victoria in Canada, een tocht van anderhalf uur in dichte mist, pas in de haven viel er weer wat te zien. Daarna een ritje van een ruim een half uur naar Sidney (ook Canada, niet Australië :-)) om daar de ferry naar Anacortes te nemen. Inmiddels was het wel opgeklaard en het was een prachtige tocht, tussen de San Juan eilanden door.
Moest het wel even uitleggen bij de douane in Anacortes, op zich is het geen vreemde route denk ik, maar in één keer door waarbij je nog geen twee uur op Canadees grondgebied bent is wel ongebruikelijk. Maar geen probleem hoor en voor de tijd die ik heb was het een mooie manier om nog een glimp van die eilanden op te vangen en leuker dan het hele stuk rijden via de snelweg.
Daarna nog anderhalf uur naar Seattle, voor de laatste twee overnachtingen. Het eindpunt is in zicht.




woensdag 24 september 2014

Olympic National Park




Volle dag in het Olympic National Park doorgebracht. Behoorlijke afstand afgelegd, maar het is hier ook prachtig rijden. Diverse wandelingen door de bemoste bossen gemaakt, watervallen gezien en een ruig strand met "Sea stacks" (losstaande rotsen op het strand en vlak voor de kust). Was nog op zoek naar getijdenpoelen, hier niet zo uitbundig dan degene die ik eerder had gezien, maar toch weer bijzonder.

Harde wind aan de kust, ik heb nog even m'n vlieger opgelaten, blijft leuk om te doen. Nog wat plaatjes van de ondergaande zon gemaakt en voor het helemaal donker was weer vertrokken, het was nog anderhalf uur terug naar Port Angeles. Morgen de laatste etappe naar Seattle, route gepland met twee veerboten, via hoekje van Canada.
 
 








 




dinsdag 23 september 2014

Ocean Shores - Port Angeles

 
De rit voerde vandaag van Ocean Shores naar Port Angeles, langs de rand van het Olympic National Park. Het was erg regenachtig, maar dat past eigenlijk wel bij dit gebied. Prachtige wandeling gemaakt door het Quinalt Rainforest, heel veel varens en mos en hoge Spruce trees. Bij Kalaloch een strandwandeling gemaakt langs de ruige kust. Helaas was het net vloed geweest waren de getijdenpoelen nog niet te zien.Vlak voor Port Angeles nog een aantal mooie uitzichtpunten op Lake Crescent. Hier, maar ook eerder onderweg stegen prachtige dampwolken op uit de donkergroene heuvels.
 

 


 
 



Banana Slug

 

 



maandag 22 september 2014

Ocean Shores (2)



Ocean Shores volgens het boekje: koop een vlieger en ga vliegeren, maak een strandwandeling en zie wat er langs de vloedlijn te vinden is, geniet van de zonsondergang op het strand.
En als bonus een rustige avond bij de open haard. Genoeg tot rust gekomen om morgen weer op pad te gaan.



 
 


zondag 21 september 2014

Ocean Shores


Een grijze dag in een badplaats buiten het seizoen, echt een dag om heerlijk te niksen. Boodschappen gedaan, winkeltjes bekeken en een beetje langs de vloedlijn gelopen.
Hoogtepunt van de dag was de vondst van twee onbeschadigde skeletten van "Sand dollars" (klik hier voor meer informatie). Er spoelen er veel aan, maar het meest vindt je fragmenten of exemplaren waar de bolle kant van is gebroken. Linksboven en rechtsmidden zijn de gave exemplaren.

zaterdag 20 september 2014

Cougar - Ocean Shores


Na de bossen en vulkanen nu weer terug naar de kust. De Columbia River is de staatsgrens tussen Oregon en Washington en deze ben ik tijdens de rit twee keer overgestoken. Indrukwekkende bruggen. De brug bij Astoria is een wonderlijke constructie, eerst een heel hoog gedeelte waar enorme tankers onderdoor kunnen en dan ga je steil naar beneden en is de rest van de brug open en vlak boven het water, op het eind nog wel weer een boogconstructie. Het is net of er drie bruggen aan elkaar zijn geplakt.




Voor ik die brug ben overgestoken heb ik geluncht in Astoria, daar hebben ze ook een Pier 39, inclusief Sealions, ik waande me weer even in San Francisco.
Het was warm en ik reed tegen de felle zon in, dus het laatste deel van de rit richting Ocean Shores vond ik erg pittig. Maar eenmaal hier aangekomen kwam ik er achter dat ik 3 nachten had geboekt ipv 2 zoals ik steeds in mn hoofd had en kreeg ik ook nog een geweldige upgrade omdat mn juniorsuite niet goed gebruiksklaar was gemaakt.
Zit hier nu superdeluxe en het is echt zo'n stadje waar alles om het strand draait. Even heerlijk bijkomen van al het natuurgeweld van de afgelopen week.
En als ik wil is de zuidkant van het Olympic National Park ook maar een uurtje rijden.
Ik kijk uit op de duinen en de oceaan, in minder dan tien minuten sta je op het strand. 's Avonds langs de vloedlijn gelopen en een prachtige zonsondergang gezien. Toen ik terugliep stond ik opeens oog in oog met een hert, die rustig bleef grazen, dus ook daar heb ik nog plaatjes van kunnen schieten.