maandag 9 mei 2011

Rondje Braassemermeer, 42 km



Het was vanavond nog prachtig weer, dus het leek me wel lekker om na het eten nog een eindje om te maken. De laatste twee tochten heb ik gebruik gemaakt van het fietsknoopuntennetwerk en dat beviel wel, dus nog even verder gezocht op internet. Daar vond ik de site Fietsen in Zuid-Holland waar je zelf je route uit kunt stippelen met de knooppunten en er zelfs een briefje of label van kunt printen om mee te nemen op de fiets.
Ideaal. Tot je bij punt 33 staat en dat aan de andere kant van het water blijkt te zijn en het pontje om er te komen maar tot 18:00 uur vaart. Maar gelukkig staat er dan een keurig bord met een kaart met alle punten in de omgeving en eveneens gelukkig had ik een pen in m'n cameratas, dus de route was snel uitgebreid met wat extra punten om weer bij 33 te komen. Maar ook hier bleek het cruciale punt aan de andere kant van het water te liggen en ook hier geen pontje meer. Dus uiteindelijk helemaal om het Braassemermeer heen gereden en bijna 20 kilometer verder stond ik dan toch aan de goede kant bij punt 33.
Het was nog stevig doorfietsen om net met het laatste licht weer thuis te zijn. maar ik heb het gered en al met al was het een prachtige tocht. Vooral het avondlicht op de weilanden met pluizenbollen was adembenemend.


zondag 8 mei 2011

Rondje Zoetermeer-Vlietlanden, 23 km


Om de dag actief te beginnen en de warmte voor te zijn ben ik vanochtend vroeg op de fietst gestapt voor een eindje om. Geen route uitgestippeld, alleen een richting gekozen: Zoeterwoude, met het idee om via Cronesteyn of Vlietlanden weer terug te rijden. En ook in deze richting zijn er tegenwoordig fietsknooppunten, dus daar heb ik me deels door laten leiden.

Het was nog heerlijk stil op de weg en de fietspaden. Ochtendzonnetje, geluid van de weide- en watervogels, klein briesje door het hoge gras langs de sloten en alles zag geel en wit van de boterbloemen en fluitekruid.