zondag 24 april 2011

Rondje Bloemendaal, 80 km


Eindelijk weer eens een echt eindje om, op de fiets. Ik had een uitnodiging gekregen voor een kinderfeestje op het strand in Bloemendaal en omdat het zulk prachtig weer was leek het me veel lekkerder de tocht op de fiets te maken in plaats van met bus, trein, bus, en nog een stuk lopen.
Wel een strak plan om voor de eerste fietstocht sinds tijden gelijk een bestemming te nemen die met de meest richte route al ruim 35 kilometer weg ligt. Maar goed voorbereid op pad, drinken, broodjes, zonnebrand, en de wetenschap dat ik terug altijd nog de trein zou kunnen nemen mocht het echt zijn tegengevallen op de heenweg.
Globaal op de kaart gekeken wat een aardige route zou zijn en al snel kwam ik de bordjes met fietsknooppunten tegen en heb ik besloten me daar door te laten leiden. Rijtje nummers op m'n hand geschreven en zo van punt naar punt richting Noordwijkerhout gefietst. Paar stukjes waar ik nog nooit was geweest en al heel snel kwam ik langs de eerste bollenvelden. Een aantal hadden hun beste tijd al wel gehad, maar anderen waren echt vol in bloei, met zulke felle kleuren. Een feest voor het oog en de camera.


Vanaf Noordwijkerhout bij de Langervelderslag de duinen in op weg naar Zandvoort, ruim 10 kilometer, prachtig fietsen. Eerste stuk is een schelpenpad, het knisperen onder de banden bracht herinneringen boven aan de vakanties op Terschelling toen ik klein was en we het hele eiland over fietsten, wat toen enorme expedities waren. Rustig aan gedaan en in een duinpan m'n boterhammen opgegeten.
Het laatste stuk door Zandvoort naar Bloemendaal was slalommen tussen de strandgangers door, het begon al aardig vol te lopen. En na 42 kilometer en zo'n 3 uur onderweg te zijn geweest bereikte ik de strandtent waar het feestje was.

Heerlijke middag op het strand doorgebracht en rond 6 uur weer op weg naar huis. Gelukkig met de wind in de rug. Opnieuw een route via de knoopunten gezocht en ook op de terug weg nog een paar prachtige plaatjes kunnen schieten. Tegen 21:00 uur was ik moe maar voldaan weer thuis en stond er 80 km op de teller. Al met al een heerlijke dag en veel inspiratie opgedaan voor meer eindjes om!




vrijdag 15 april 2011

Lente in de voortuin

Als ik bij deze plaatjes zou schrijven dat ik een fietstocht had gemaakt langs de bollenvelden en door de weilanden, was het vast ook geloofwaardig overgekomen. Maar ik zal eerlijk bekennen dat ik niet verder ben gekomen dan de voortuin.
Wel actief geweest, weer een hoop onkruid en gras geplukt, het begint er nu echt mooi uit te zien.





dinsdag 12 april 2011

Strandwandeling Noordwijk


Eigenlijk zouden we gaan sporten en een filmpje kijken dinsdagavond, maar opeens was daar het spontane plan om een strandwandeling te maken. Het werd Noordwijk, het was prachtig weer: zon, mooie golven door de straffe wind, en na een heerlijke wandeling een even heerlijk maal in een strandtent.