vrijdag 17 december 2010

Alweer een witte wereld


Eigenlijk had ik naar Arnhem zullen gaan vandaag, maar het weer is erg winters en de verbindingen zijn onbetrouwbaar, dus ik laat me nu lekker thuis insneeuwen.
Het levert wel weer mooie plaatjes op, waar ik niet eens de deur voor uit hoef, deze zijn allemaal vanuit de huiskamer gemaakt. Wel even de deur naar de tuin open natuurlijk. Mirre ging ook gelijk op onderzoek uit en ik kreeg de gebruikelijke verongelijkte blik over de toestand die ze aantrof. Maar kort daarna kreeg ze een blaadje in het vizier dat kennelijk jachtinstict in haar losmaakte, na één klap bleef het blaadje aan haar poot zitten wat leidde tot een bizarre achtervolging. Nadat het blaadje weer was losgeschoten schoot Mirre ontdaan de huiskamer in en ligt inmidels weer in diepe rust in haar warme mandje.





zaterdag 4 december 2010

Rondje door de sneeuw


Het heeft vanochtend aardig gesneeuwd en hoewel ik eigenlijk had besloten lekker binnen te blijven vandaag, heb ik me in de middag toch door de bovenbuurvrouw laten verleiden tot een tochtje door de sneeuw naar de supermarkt aan de andere kant van het centrum.
Geen spijt van gehad, want is het toch wel erg mooi langs de grachten zo met een vers laagje wit.



Mirre is not amused dat haar achtertuin is verdwenen en dat ze helemaal moet graven om een hoekje in de vijver te vinden waar ze nog wat kan drinken. Met opgetrokken buik en onder heftig geschud van pootjes snel weer naar binnen ...